Happysad

Happysad
Jeden z najpopularniejszych zespołów w Polsce, ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

Wydarzenia:

Happysad

Klub Kwadrat, Skarżyńskiego 1, Kraków

25.03.2017

Happysad

Mega Club, Żelazna 15, Katowice

09.04.2017

Szczegóły wydarzenia

happysad


Happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, które sprzedają bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem „Mów mi dobrze”. Obecnie album ma status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę „Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór „Stare miasto”. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.

4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD I 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, we współpracy z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.


Skład zespołu:

  • Kuba Kawalec – wokal, gitara
  • Łukasz CeglińskiPan Latawiec – gitara, wokal
  • Artur Telka – bas
  • Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

    Gościnnie na koncertach:
  • Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
  • Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe
  • Daniel Pomorski – trąbka, klawisze
  • Jakub Moroń – puzon

Dyskografia:

  • Wszystko jedno” – 2004r. – (SP Records)
  • Podróże z i pod prąd” – 2005r. (SP Records)
  • Nostress/Łydka” – 2006r. – Singiel (SP Records)
  • Nieprzygoda” – 2007r. (SP Records)
  • Na żywo w Studio” – 2008r. – 2DVD (Mystic Production)
  • Na żywo w Studio” – 2009r. – 2CD (Mystic Production)
  • Mów mi dobrze” – 2009r. – (Mystic Production)
  • Zadyszka” – 2011r. – CD/DVD (Mystic Production)
  • Ciepło/Zimno” – 2012r. – (Mystic Production)
  • Przystanek Woodstock 2013” – 2013r. – (Złoty Melon)
  • Jakby nie było jutra” – 2014r. – (Mystic Production)

Zdjęcia i pliki wideo

Facebook