Happysad

Happysad
Jeden z najpopularniejszych zespołów w Polsce, ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

Wydarzenia:

Happysad

Estrada Stage Bar, Dworcowa 51, Bydgoszcz

06.10.2016

Happysad

Klub Kwadrat, Skarżyńskiego 1, Kraków

14.10.2016

Happysad

Klub Stodoła, Warszawa

20.10.2016

Happysad

MTP, Głogowska 14, Poznań

04.11.2016

Happysad

Wytwórnia, Łódź

05.11.2016

Happysad

Bytowskie Centrum Kultury, Wojska Polskiego 12, Bytów

11.11.2016

Happysad

Gminny Ośrodek Kultury, Żnińska 9, Damasławek

12.11.2016

Happysad, gość Kwartyrnik

Klub Pod Palmą, Cicha 4a, Rzeszów

18.11.2016

Happysad, gość: Kwartyrnik

Mega Club, Żelazna 15, Katowice

19.11.2016

Szczegóły wydarzenia

happysad


Happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, które sprzedają bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem „Mów mi dobrze”. Obecnie album ma status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę „Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór „Stare miasto”. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.

4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD I 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, we współpracy z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.


Skład zespołu:

  • Kuba Kawalec – wokal, gitara
  • Łukasz CeglińskiPan Latawiec – gitara, wokal
  • Artur Telka – bas
  • Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

    Gościnnie na koncertach:
  • Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
  • Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe
  • Daniel Pomorski – trąbka, klawisze
  • Jakub Moroń – puzon

Dyskografia:

  • Wszystko jedno” – 2004r. – (SP Records)
  • Podróże z i pod prąd” – 2005r. (SP Records)
  • Nostress/Łydka” – 2006r. – Singiel (SP Records)
  • Nieprzygoda” – 2007r. (SP Records)
  • Na żywo w Studio” – 2008r. – 2DVD (Mystic Production)
  • Na żywo w Studio” – 2009r. – 2CD (Mystic Production)
  • Mów mi dobrze” – 2009r. – (Mystic Production)
  • Zadyszka” – 2011r. – CD/DVD (Mystic Production)
  • Ciepło/Zimno” – 2012r. – (Mystic Production)
  • Przystanek Woodstock 2013” – 2013r. – (Złoty Melon)
  • Jakby nie było jutra” – 2014r. – (Mystic Production)

Zdjęcia i pliki wideo

Facebook